• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Steroi̇dleri̇n Kısa Süreli̇ Yan Etki̇leri̇

Steroi̇dleri̇n Kısa Süreli̇ Yan Etki̇leri̇

Steroidler, vücut tarafından hücre fonksiyonuna, kas ve doku oluşumuna stres ve büyüme regülasyonuna katkıda bulunan bir hormon türüdür. Kortikosteroidler, vücudun doğal steroidlerinin etkilerini taklit etmek veya arttırmak için verilen, imal edilen reçeteli bir ilaç ürününün bir türüdür. Birçok koşulda ve vücut alanlarında şişmeyi azaltmak, stresli koşullara karşı hücre tepkilerini azaltmak ve bağışıklık sistemi hiperaktivitesini azaltmak için steroidler verilir. Bazı yaygın örnekler prednizon ve hidrokortizondur.

BASINÇ ARTIŞI

Kısa süreli (yani bir aydan daha az) steroid kullanımı bile, özellikle bu hastalıklara zaten maruz kalmış kişilerde yüksek tansiyon ve artmış basınç baskısı veya glokom riskini arttırır. Steroidler vücuttaki sıvı seviyelerini arttırır ve anti-enflamatuar etkiler yoluyla kan damarlarının boyutunu etkiler; bu etkilerin her ikisi de yüksek kan basıncına ve glokom risklerine katkıda bulunabilir.

KİLO ALMAK

Steroid kullanımı bir aydan daha az bile olsa, artmış şişkinlik ve sıvı retansiyonuna neden olabilir. Buna ek olarak, özellikle mide, boyun ve yüz bölgelerinde artan yağ tutulumu mümkündür. Artmış iştahın ilave yan etkisi ile birlikte, bu etkilerin her ikisi de kısa süreli steroid kullanımı ile artan kilo artışına neden olabilir.

PSİKOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER

Steroid kullanımı, fiziksel yan etkilere ek olarak hormonal değişikliğe neden olabilir. Bir sonuç kısa süreli steroid kullanımı ile psikolojik yan etkilerin de mümkün olmasıdır. Bu yan etkilerin bazı yaygın örnekleri, uyku bozukluğu, enerji değişiklikleri (azaltılmış enerji veya hiperaktivite) ve fark edilen ruh hali değişiklikleri.