• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

STEROİDLERİN ESAS KULLANIM AMAÇLARI HAKKINDA BİLGİ

STEROİDLERİN ESAS KULLANIM AMAÇLARI HAKKINDA BİLGİ

Steroidler, çeşitli tıbbi durumların tedavisinde kullanılan güçlü ve etkili ilaçlardır. En yaygın steroid gruplarından biri olan kortikosteroidler, artrit, astım, otoimmün hastalıkları ve belirli kanser türlerini tedavi eder. Farklı bir steroid grubu olan anabolik steroidler tıpta nadiren kullanılır ve en yaygın kullanılan alan vücut geliştirme, atletizm ve ağırlık sporlarıdır.




ARTRİT VE ASTIM



Steroidlerin vücutta çalışmasının ana yollarından biri iltihabı azaltmaktır. Bu, eklem iltihabının ağrıya, şişmeye ve sınırlı hareketliliğe neden olduğu artrit gibi durumlarda önemlidir. Artrit için kortikosteroidler tablet formunda alınabilir ve ilaç daha sonra vücuda yayılır. Ek olarak, bu ilaç bir enjeksiyon yöntemi ile doğrudan iltihaplı bölgeye enjekte edilebilir.


Steroidler ayrıca astım için de etkilidir. Kortikosteroidler iltihabı azaltır ve cildin içindeki hava yollarını açan vücudun bağışıklık sistemini kontrol eder. Steroidler, semptomları azaltmak ve akut atakları önlemeye yardımcı olmak için rutin astım bakımının bir parçası olarak bir inhaler yoluyla verilebilir. Hastane ziyareti gerektiren akut atakta steroidler genellikle intravenöz enjeksiyonla verilir.


DİĞER DURUMLAR - EGZERSİZDEN KANSERE



Enflamasyon, steroidler için görünüşte sınırsız tıbbi uygulamalara sahip birçok hastalığın ana bileşenidir. Liste, egzama, sedef hastalığı ve dermatit gibi steroid kremler ve merhemler uygulanmış bazı cilt durumlarını içerir. Lupus, Crohn hastalığı ve multipl skleroz gibi otoimmün hastalıklar için oral steroidler reçete edilebilir. Kortikosteroidler ayrıca çeşitli göz hastalıklarını ve belirli kanserleri tedavi etmek için kullanılır. Kemoterapi ile ilişkili mide bulantısını azaltmaya veya önlemeye yardımcı olabilirler ve kan naklinin neden olduğu bazı alerjik reaksiyonları azaltabilirler.


ANABOLİZE EDİCİ STEROİDLER



Anabolik steroidler, tıpta ergenlik çağında gecikme, düşük testosteron seviyeleri ve erkeklerde belirli kemik ve kan hastalıkları gibi durumları tedavi etmek için yasal olarak kullanılmaktadır. Ne yazık ki, anabolik steroidler halterciler ve diğer sporcular tarafından performansı artırmak için daha sık kullanılır. Tıbbi olmayan anabolik steroid kullanımı ve kötüye kullanımı, kardiyovasküler hastalıklara ve psikiyatrik bozukluklara yol açabilir.


YAN ETKİLER



Steroidlerin birçok potansiyel yan etkisi vardır. Steroidler yalnızca reçete edildiği şekilde kullanılmalı ve komplikasyonları kontrol etmek için düzenli olarak doktorunuza danışılmalıdır. Olası yan etkiler kilo alımı, mide bulantısı, yüksek tansiyon, kan şekeri ve kişilik bozukluklarıdır. Uzun süreli kullanım, hassas kemikler, glokom, katarakt, ince deri, kas güçsüzlüğü, karaciğer hasarı ve enfeksiyonlara karşı duyarlılığın artmasına neden olabilir. Nadiren, saç dökülmesi, kurdeşen veya nefes darlığı gibi görünen alerjik bir reaksiyon meydana gelebilir.


UYARILAR VE ÖNLEMLER

Steroidler hakkında yeterince bilginiz yoksa, onu uzman bir danışmandan kullanmayın. Steroid kullanıyorsanız ve yan etkiler yaşıyorsanız, lütfen aile doktorunuza görünün.