• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Sporcular İçi̇n Steroi̇dleri̇n Faydalari Nelerdi̇r?

Sporcular İçi̇n Steroi̇dleri̇n Faydalari Nelerdi̇r?

Spor rakamlarıyla steroid kullanımını içeren skandallar sıkça görülmektedir – sporcular sağlıklarını, istihdamlarını ve rekabette bir “kenar” kazanma özgürlüğünü tehlikeye atacaktır. Sıklıkla söz konusu olan büyük finansal kazançlar göz önüne alındığında, bu risk şaşırtıcı değildir. Performansı arttırıcı ilaçların kullanımı tipik olarak gizlidir. Dolayısıyla, anabolik steroidlerin atletler üzerindeki etkilerini iyi araştıran bir çalışma nadirdir. Ancak testosteron, kas kuvveti, vücut ölçüsü ve iyileşme hızını arttırır. Bununla birlikte, bu faydalar birçok kısa vadeli ve uzun vadeli risklerle ilişkilidir.

ARTMIŞ KAS GÜCÜ

Bilimsel ve anekdot olarak steroid kullanımı kas kuvvetini arttırdığı bilinmektedir. Rogerston ve arkadaşları. (2007) tarafından yapılan yakın tarihli bir çalışmada, performansı artırıcı ilaçların bu etkisini güzelce izah ettiler. Bu yazarlar, testosteronun en yaygın kullanılan (ve kötüye kullanımı) şekli olan testosteron enantatın boya göre sağlıklı kişilerde basma basıncını ve bisiklet performansını artırdığını gösterdi. Önceki araştırmalar, bu tür etkilerin genellikle 6-12 haftalık tedavilerde elde edildiğini, ancak bu araştırmacıların 3 hafta içinde önemli etkileri olduğunu göstermişti. Bu şaşırtıcı sonuçlar steroid kullanımının kas gücünü hızla artırabileceğini göstermektedir.

ARTMIŞ VÜCUT BOYU

Rogerston ve arkadaşları çalışması da steroid kullanımının vücut boyutunu arttırdığını gösterdi. Aslında, büyük miktarda araştırma bu bulguyu desteklemektedir. Giorgi ve arkadaşları (2009) tarafından iyi yapılmış bir deney, bu tür çalışmaları simgelemektedir. Son yazarlar, testosteron enantatın sağlıklı ağırlık eğiticileri üzerindeki etkilerini test ettiler. Testosteron, vücut ağırlığını, biceps çevresi ve kuadriseps çevresini önemli ölçüde arttırdı. Bu çalışma aynı zamanda karın “sıkışması” nda bir artış olduğunu ortaya koymuştur. Ancak, çoğu çalışma, steroid kullanımının yağ azaltma etkisini göstermediğinden, bulgu alışılmadık bir durumdur (Hartgens ve Kuipers, 2004).

ARTMIŞ İYİLEŞTİRME ORANI

Steroidlerin bir diğer belgelenmiş etkisi, iyileşme oranı üzerindeki olumlu etkisidir. Barry Bonds, Mark McGuire ve Roger Clemens gibi profesyonel sporcuların yer aldığı son steroid skandalları iyileşmeyi hızlandırmak için performans arttırıcı ilaçların tekrar tekrar kullanılmasını içeriyordu. Ne yazık ki, sağlıklı bireylerde bu etkileri test eden az çalışma mevcuttur. Bununla birlikte, yanık ve yaralanma geçiren insanlar da dahil olmak üzere “travma” konularında güzel bir steroid topluluğu vardır. Örneğin, Miller ve Btaiche’nin (2009) yakın tarihli bir çalışması, oxandrolone (testosteronun sentetik bir türevidir) ağır termal yaralanmaları olan hastalarda yağsız vücut kitlesi, artmış kas kuvveti ve vücut ağırlığını iyileştirdiğini gösterdi.

STEROİDLER RİSK ARTIŞI

Kullanımlarıyla bağlantılı risklerden söz etmeden steroidlerin yararlarını tanımlamak sorumsuzluk içindedir. Hartgens ve Kuipers (2004), steroid literatürün mükemmel bir şekilde gözden geçirilmesinde performans arttırıcı ilaçların hem olumlu hem de olumsuz etkilerini sunmaktadırlar. Bu yazarlar testosteron kullanımının istenmeyen libido ve saldırganlığın yanı sıra sivilce ve saç dökülmesini de arttırdığını belirtti. Performansı arttıran ilaçlar aynı zamanda kullanımları sırasında (ve aylar sonra) iç hormon çevresini de değiştirir. Ancak en önemlisi, anabolik steroidlerin istenmeyen kalp etkileri. Exogenous testosteron dinlenme tansiyonunu arttırır ve “iyi” kolestrol seviyesini azaltır. Ek olarak, steroidler kalp yapısını ve işlevini değiştirir.