• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

L-Glutamin Faydaları!

L-Glutamin Faydaları!

Glutamin, kaslarınızda bulunan en bol amino asittir: iskelet kasının% 61'inden fazlası glutamindir. Glutamin% 19 nitrojendir ve bu onu birincil nitrojen hücresi yapar.


Yoğun egzersiz sırasında vücuttaki glutamin seviyeleri önemli ölçüde düşer ve bu da gücü, dayanıklılığı ve iyileşmeyi azaltır. Normal glutamin seviyelerini geri yüklemek 6 güne kadar sürebilir ve glutamin, protein sentezinde önemli bir rol oynar. Araştırmalar, L-Glutamin desteğinin kas yıkımını en aza indirebileceğini ve protein metabolizmasını iyileştirebileceğini göstermiştir.


L-Glutamin Tozu Sizin İçin Ne Yapabilir?

Glutamin, protein metabolizması, hücre hacmi ve anti-katabolizmada anahtar rol oynar. Glutaminin katabolizmayı önleme yeteneği, kaslarınızın parçalanmasını engeller.


Özellikle yaz aylarında kas kütlesini kaybetmeden yağ kaybetmeye çalıştığınızda. Glutamin, vücudunuzun en iyi şekilde çalışması için gereklidir. İnce bağırsağınızın vücudunuzda glutamine ihtiyacı vardır ve vücut geliştiriciler, bağışıklık sisteminiz glutamine ihtiyaç duyduğundan hastalığa daha yatkındır, ancak glutamin seviyeleri de egzersiz gerektirir. Bu nedenle L-Glutamin takviyesi kas kütlesi kazanmak için gereksizdir. ancak L-glutamin, "destekleyici" etkisinden dolayı önemlidir.



L-Glutamin'in Faydaları

Glutamin özellikle yaz aylarında kas kütlesini kaybetmeden yağ kaybetmeye çalıştığınızda faydalıdır.



 

L-Glutamin takviyesi, pozitif bir nitrojen dengesi sağlar ve kas kaybını önler.


Ne kadar kullanmalıyız?

Vücut geliştiriciler günde 10 ila 15 gram L-glutamin almalı ve günde 2-3 kez, her biri yaklaşık 5 gram takviye almalıdır. Diyetinizde aldığınız diğer takviyelerden L-Glutamin aldığınızı da bilmelisiniz. Pek çok protein takviyesi zaten bir miktar L-glutamin içerir, bu yüzden emin olmak için etiketleri okuyun. L-Glutamin Tozu almak için en iyi zamanlar sabahları, egzersizden sonra ve yatmadan öncedir.


İLGİLİ MAKALE: Hangi Protein Tozu En İyisidir? Protein Tozu Önerileri

L-Glutamin Desteğinin Yan Etkileri Var mı?

Glutaminin yan etkileri konusunda endişeli misiniz? Kısacası hayır. Glutaminin yan etkileri hakkında endişelenmenize gerek yok çünkü araştırmalar, glutaminin hiçbir olumsuz yan etkisi olmadığını göstermiştir. Bununla birlikte, tüm takviyelerde olduğu gibi, aşırı kullanım zararlı olabilir. Aşırı miktarda L-glutamin almak mide rahatsızlığına neden olur, bu nedenle önerilen dozlarda kullanmalısınız.



 


L-Glutamin'in Faydaları!

L-Glutamine alıyor musunuz? Değilse, aşağıdaki faydaları okuduktan sonra düşünmelisiniz. Glutamin bir karbon ve nitrojen donörüdür ve enerji tazeleyici glikojenin yenilenmesine yardımcı olur. Glutamin, kas proteininin en önemli bileşenidir ve kasları onarmaya ve inşa etmeye yardımcı olur. İşte glutaminin faydalarının bir listesi:


Glutamin, protein senteziyle bağlantılıdır. Vücudunuzdaki diğer hücrelere glutamin sağlamak için kaslarınızın katabolizasyonunu (erimesini) önler.

Glutamin, yoğun egzersiz sırasında düşük glutamin seviyelerini yenileyerek faydalıdır.

Glutamin bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Vücut geliştiriciler için bu çok önemlidir çünkü ağır egzersiz, glutamin seviyelerini önemli ölçüde düşürme eğilimindedir. (Glutamin, bağışıklık sisteminiz için ana enerji kaynağıdır.)

Glutamin, en önemli bağırsak besinlerinden biridir.

Araştırmacılar, glutaminin vücut geliştiriciler için en önemli amino asit olduğunu öne sürüyor. Diğer tek bir amino asitte bulunmayan bir kas metabolizması bileşeni ve hücresel destek sağlar ve L-Glutamin takviyesinin faydalarını gerçek bir zorluk haline getirir.


Neden L-Glutamin Almalıyım?

L-Glutamin vücut geliştiriciler için önemli bir takviye parçası olsa da, L-Glutamin sadece vücut geliştiriciler için değildir. Glutamin, bağırsak işlevini sürdürmek ve bağışıklık tepkisini desteklemek için gereklidir. Glutamin iskelet kasında sentezlendikten sonra kan dolaşımına girer ve böbreklere, karaciğere ve ince bağırsağa ve ayrıca bağışıklık sistemi hücrelerine taşınır ve başka bir hayati rol oynar.


Glutamin, beyaz kan hücreleri tarafından kullanılır ve bağışıklık sisteminin normal işleyişine katkıda bulunur. Kendi glutamin kaynağını üretemeyen kas güçsüzlüğü ve bağışıklık ile ilgili hastalıklar (kanser veya AIDS gibi), diğer amino asitlerle alınan glutamin desteğinden faydalanabilir. Hastalık veya kas kütlesi kaybı, glutamin eksikliğinin potansiyel belirtileridir.


Glutamin sadece vücut geliştiriciler için metabolizmanın önlenmesine yardımcı olmamakla kalmaz, aynı zamanda sağladıkları tüm faydaları ve yan etkileri olmayan normal insanlar için de önemlidir.