• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

ELYSİAN PHARMA Steroid Satışı

ELYSİAN PHARMA Steroid Satışı

Protein alımı ve proteinin spordaki etkileri hakkında yerleşik ve kısmen yanlış birçok inanç vardır. Protein, özellikle vücut geliştirme gibi görsel spor branşlarında kas ELYSİAN PHARMA Steroid Satışı kütlesinin artırılması amacıyla çok önemli bir rol oynar.


Protein alımı konusunda ne doğru ne yanlış, protein ne iyi, ne kadar yeterli, ne kadar gereksiz gibi konuları bir sonraki bülten de dahil olmak üzere iki makale dizisinde inceleyeceğiz.


Bir yandan sporda kas kütlesi kaybı korkusu, günde kilogram başına 3-4 g protein gerektiği inancına yol açmıştır. Ancak bu kadar yüksek bir protein oranı tam tersi bir etki yaratır. Günümüzde yoğun bir eğitim ortamında bile kilogram başına 1.5-1.8 g proteinin yeterli olduğu bilinen bir gerçektir. Proteine ​​dair çok az referans yok. Kaslarda olası bir protein darlığını önlemek için 2-3 saatte bir proteinli yiyecekler alan organizma öğün başına sadece 30 g proteini sindirebilir, antrenmandan sonraki ilk yarım saatte protein alınmazsa vücut kaslardaki proteini ELYSİAN PHARMA Steroid Satışı öğütmek vb. hikayeler maalesef çok duyuluyor. Vücuttaki protein akışına gireceğiz ama baştan bir şey söyleyelim: Kasta bulunan amino asit deposu, ek besinler alınmadıkça asla boşalmaz!


Temel bilgi


Vücuttaki protein metabolizmasını anlamak için bazı temel bilgiler gereklidir: Protein kabaca vücudun ana maddesidir. Proteini oluşturan yapı taşlarına amino asitler denir. Bunlar bir alfa karbon atomu (µ-C), bir H atomu, bir amin, bir radikal (R) ve bir karboksil grubu (COOH) bağlayarak oluşturulan moleküllerdir. Toplamda 20 amino asit vardır, 8 tanesi çok önemlidir, vücut tarafından üretilmediği için besin yoluyla alınması gerekir. Vücuttaki proteinler bu 20 amino asidi oluştursa da kişiden kişiye hatta organdan organa farklılık gösterir. Amino asitlerin kombinasyon olasılığı 24 x 10'dan 18'e kadardır.


Amino asitler yapısal olarak alifatik ve aromatik olmak üzere ikiye ayrılır. Alifatik amino asitler 1 amino asit ve 1 karboksil (glisin, alanin, valin, lösin, izolösin), 1 amino asit ve 2 karboksil (aspartik, glutamik asitler), 2 amino asit ve 1 karboksil (lisin, hidroksi lizin) grubu içerir. Serin, treonin, sistein, sistein, metiyonin gibi amino asitler ve karboksil dışında gruplara sahip kompleks amino asitler alifatik gruba aittir. Fonksiyonel olarak glikoplastik (vücutta glikoza dönüştürülebilirler) ve ketoplastik (ketona dönüştürülebilir) olarak ayrılırlar.


Metabolizma açısından, onları esaslı ve zaruri olmayan olarak ayırmak mümkündür. Temel, esansiyel amino asitler valin, lösin, izolösin gibi karmaşık ELYSİAN PHARMA Steroid Satışı olanlardır (bunlar kas metabolizması için önemlidir). Ayrıca lizin, fenilalanin, triptofan, metiyonin ve treonin bu gruba dahildir. Bunlara ek olarak, kısmen gerekli olan sistein, arginin ve histidin vardır.


Protein sindirimi


Vücuttaki protein sindirimi midede başlar. Mide suyundaki sindirim enzimi pepsinleri besinlerden alınan proteinleri parçalar, polipeptitler ve oligopeptitler ortaya çıkar. Bir amino asidin karboksil grubunun bir diğerinin amino grubuna katılmasına izin veren peptit amino asitler arasındaki bağ. Birleşmede yer alan amino asitlerin sayısına göre bunlara dipeptidler (2), tripeptid (3), tetrapeptid (4), polipeptid (daha fazla) denir.


Midede kısmen sindirilen protein küspesi ince bağırsağa aktarılır, burada pankreas ve peptidlerin tripsin ve kimotripsin enzimlerinin tekrar parçalanıp serbest amino asitler, di- ve tripeptidler olarak vücut tarafından emilir. Tüm sürecin% 75'i yaklaşık 3 saatte tamamlanır, ardından biraz daha zaman alır. Bunun başlıca nedeni, bitkisel proteinlerin hayvansal proteinler kadar kolay ve hızlı bir şekilde emilememesidir. Sindirim ve emilim sürecinin çoğu üç saat sürse de bu, bir atlet olarak her üç saatte bir proteine ​​ihtiyaç duyulduğu anlamına gelmez, çünkü vücuttaki amino asit oranı her zaman stabil ve dengelidir, amino asitleri transfer eden amino asit havuzu kaslara asla boş kalmaz. Ayrıca aldığımız gıdanın sindirimi, emilimi ve değerlendirilmesi pratik olarak 24 saat süren bir olgudur. Başka bir deyişle, fiziksel olarak gerçekten aç değiliz - duygu dışında. Bu aynı zamanda oruç ve gece uykusu için de geçerlidir. Bu geçici beslenme kesintileri, organizmanın tamamen aç kalmasına yol açmaz.


Normal fizyolojik koşullar altında, kaslardaki protein enerji kazanımı için kullanılmaz. Diğer bir deyişle, sporcuların bir kısmında görülen ve “kas kütlesi kaybı” olarak özetleyebileceğimiz - en azından protein miktarı açısından - kaygı tamamen temelsizdir. Aksine eğitim birimleri arasında "Süper Tazminat" denen bir durum vardır.