• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Ağırlık Antremanından Önce mi Sonra mı Koşmalıyız?

Ağırlık Antremanından Önce mi Sonra mı Koşmalıyız?

Birçok spor salonunda antrenörler, yeni başlayanlara bir program yazarken ilk 15 dakika boyunca "ısınma" adı verilen koşmalarını tavsiye eder.


Konuyu iki şekilde araştırıyoruz;


1) yağ yakmak için koşmak


2) sıcaklık için koşmak


Cevap basit ve kısa olduğundan, önce ısınma için koşmaya bir göz atalım. Bacak egzersizi yapacaksanız, 5-10 dakikalık koşu bacaklarınız için yeterlidir. Ancak, kural olarak, insanlar spor yapmadan önce ısınmak için koşu yapmayı tercih ediyor. Bu kısmen kabul edilebilir. O gün bacaklarınızı çalıştıracaksanız, koşu yapmak iyi bir ısınma olabilir. Bununla birlikte, göğüs, omuz, kol vb. Vücudun üst kısmını çalıştıracaksanız, koşmak işe yaramaz. Bunu yapmak için, vücudun üst kısmını çalıştıran hafif egzersizler yapmalısınız. Esneme hareketlerinden de kaçınılmalıdır. Çünkü bu hareketler kasları ısıtmadan yapılırsa ciddi yaralanmalar meydana gelebilir. Antrenman bitiminde germe çalışması yapılmalıdır.



 

İlk yazımızda bahsettiğimiz yağ yakıcı koşuya geri dönelim;


Önce kasların enerjik işleyişine bir göz atalım.


Kaslarımız enerji için glikojen, glikoz ve yağ asitleri kullanır. Tabii ki, kullanılan enerji kaynakları arasında ATP ve kreatin fosfat var. Ama içine dalmamalı ve kafasını karıştırmamalısın.



 


Kaslarımız, aerobik amaçlı kullanabileceğimiz ortalama 440 gr glikojen içerir. Anaerobik koşullar altında vücut ortalama 330 g glikojen içerir.


Yüzme, koşu, bisiklet aerobik egzersiz örnekleridir. Tabii bu egzersizin "ağır nefes" alınmadan yapılması şartıyla.


Kaldırma ağırlıkları, anaerobik çalışmaya iyi bir örnektir. Sprint de iyi bir örnek.


Kaslarımız öncelikle glikojen depolarını kullanır. Yaklaşık 1-2 saatlik eğitimden sonra tüketilir. Zaten kesiyorsanız, muhtemelen 1 saat içinde glikojen depolarınız bitecektir. Sonra yağ yakmaya başlarsınız.


Yani aslında önce direnç antrenmanı ardından kardiyo yağ yakma sürecini daha da hızlandırır. Ayrıca kardiyo sonrası direnç egzersizi etkili olmayabilir. Maksimum etkinlik için önce kuvvet antrenmanı, ardından kardiyo ve son olarak germe egzersizleri yapılmalıdır.