• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Adaptasyon Programları Nasıl Olmalı?

Adaptasyon Programları Nasıl Olmalı?

Vücut geliştirme ve kuvvet antrenmanında yeni olanlar genellikle önceden vücut kondisyonlaması olmaksızın yoğun, yüksek yoğunluklu bir antrenman programına başlar. Böylesine karmaşık ve zorlu programlarla kas boyutunu (hipertrofi) hemen artırmayı hedefler. Bununla birlikte, ilk birkaç hafta içinde daha fazla vücut ağırlığı egzersizi yapmanızı öneririz. Örneğin; Düz şınav, sıralar arası şınav, paralel şınav, ağız kavgası (ağırlıksız) ve derin atlamalar gibi egzersizler, sporcuların gelecekteki yüklere hazırlanmalarına ve antrenman aşamalarından önce ağırlık kaldırma tekniklerini geliştirmelerine yardımcı olur.


Sporcuların, istenmeyen yaralanmalardan kaçınırken yeni ve daha zorlu antrenmanları kademeli olarak tamamlamak için zamana ihtiyaçları vardır. Bu süre zarfında anatomik hazırlığı (kaslar, bağlar, tendonlar) tamamlamaları gerekir. Uzun aralardan sonra bu süreç takip edilmelidir.

Bu süreç 6-12 hafta boyunca eğitimin yoğunluğunu ve yoğunluğunu kademeli olarak artırarak vücut kondisyonunu iyileştirir ve zorlu eğitim programları için sağlam bir temel oluşturur (Bompa 1998).



 


Özelleştirme programları uygulayarak yeni başlayanlar için tasarlanmış makinelere uygulayabiliriz. Bir kişiye özel hazırlanması gereken programları hazırlarken aşağıdaki adımlara dikkat etmelisiniz.



 


1. Bir kişi için egzersizler hazırlanmalıdır.

2. Egzersizler için seçilen ağırlık düşük olmalı ve kaslar ve tendonlar alıştıkça kademeli olarak artmalıdır.

3. Egzersizleri yaparken eklem hareket açıklığına göre doğru şekilde yapılmalıdır.

4. Kişiye göre 3-4 set ve 10-15 tekrar kullanılabilir.

5. Dinlenme süreleri setler arası 60 saniye ve hareketler arası 120 saniyedir.

6. Her egzersiz tüm kas gruplarını çalıştırabilir veya tüm vücut ikiye bölünerek çalıştırılabilir.